marți, 1 noiembrie 2011

Spune nu pielii de crocodil

Pielea de crocodil apare de obicei odata cu venirea frigului, ca rezultat al deshidratarii epidermei. Fie ca e uscata sau grasa, o piele care se crapa asemenea solzilor de crocodil este semn clar ca lipseste apa din celule, ca nu se mai produce destul colagen, iar pielea este mai putin elastica.

Este cunoscut faptul ca frigul intareste pielea, asadar pentru a inchide cat mai bine porii, nu te spala niciodata cu apa fierbinte, ba chiar apa rece este recomandata! Nu uita sa bei multa apa, lucru care participa la mentinerea nivelului de hidratare a pielii. Adesea, epiderma se transforma in piele de crocodil din lipsa de gomaje regulate. Gomajul, tratament indispensabil pentru mentinerea unei pieli frumoase, trebuie sa fie practicat cel putin de doua ori pe saptamana. Peelingul permite activarea reinnoirii celulare, prin eliminarea pielii moarte.

Un alt truc consta in inlocuirea cremei de noapte cu o masca hidratanta. Cand te vei trezi, pielea ta va fi intinsa si hidratata. Ziua alege o crema hidratanta grasa, care sa-ti hraneasca bine pielea uscata. Nu uita care este ritualul zilnic al pielii frumoase: curata, gomeaza, hidrateaza!
In farmacii sau parfumerii exista emulsii hidratante numite cold-creme, care sunt foarte eficace pentru reconstruirea filmului hidrolipidic al pielii. Acestea sunt ideale pentru epidermele foarte uscate.

Sursa: Amelie.ro

S-a dat startul la #obiceiurisanatoase!

Am citit pe blogul Ralucai (pe care o citesc zi de zi cu placere) ca impreuna cu alte 5 bloggerite simpatice face parte din "echipa de soc" a obiceiurilor sanatoase din blogosfera. Aceasta este o campanie Activia din care eu nu fac parte, dar o sustin si le sustin pe fete pentru ca mi se pare o idee foarte buna!

Dupa cum bine stiti, in luna iulie am inceput Jurnalul de Dieta si de atunci multumita sfaturilor primite de dna medic nutritionist Irina Arsene si celor primite de la voi (iar mai nou si fetele de la FitCurves m-au invatat cateva lucruri foarte utile) mi-am insusit cateva #obiceiurisanatoase de la care nu ma abat (aproape) niciodata:

1. Cand ma trezesc dimineata beau cel putin 200ml de apa imediat dupa trezire si apoi fac 3-4 min de aerobic. Apa bauta imediat dupa trezire ajuta la diluarea sangelui si il face sa circule mai repede si mai usor. De asemenea, putina miscare dimineata iti grabeste metabolismul si il ajuta la arderea grasimilor.


2. Incerc in fiecare zi sa beau cel putin 2 litri de apa si niciodata nu astept sa mi se faca sete. Senzatia de sete anunta instalarea starii de deshidratare. Mai bine bei cateva guri de apa mai des inainte sa apara senzatia de sete, decat sa dai un pahar gata o data la cateva ore. Eu prefer sa imi pun apa in sticlute de 0.5l si sa o tin mereu dupa mine. Asa imi voi aminti mai des sa beau apa si voi sti si cata apa am baut :)

3. Intotdeauna mananc micul dejun si niciodata mai tarziu de 9.30. Incerc ca micul dejun sa fie cea mai consistenta masa a zilei.

4. Beau ceai verde de 4-5 ori pe saptamana neindulcit (in general imi place sa beau ceaiul fara zahar/indulcitor), iar daca sunt racita sau ma doare in gat, pun o lingurita de miere.

5. dna Irina Arsene recomanda 5 mese pe zi: 3 principale si 2 gustari. Intre mesele principale nu trebuie sa treaca mai mult de 4h daca nu iei nicio gustare, iar daca doresti sa iei gustare trebuie sa lasi sa treaca 2-3h intre gustare si masa principala. Recomandari de gustari: 10-15 boabe de struguri, 1 pumn de alune de padure, 3-5 nuci, 250ml iaurt degresat (niciodata cu fructe), 1 mar, etc.

6. De 4-6 ori pe saptamana fac cate 30-40 min de aerobic combinat cu fitness.

7. Incerc sa nu adorm niciodata cu stomacul plin.

8. Chiar daca nu mananc carne, incerc la fiecare masa sa fac combinatii de proteine complete. Vezi aici lista completa.

9. Intotdeauna ma fortez sa adorm inainte de ora 00.00. De cand fac sport adorm natural pe la 23.00 - 23.30 si ma trezeste odinita in jur de 8.00-8.30 :) Ain't that cool? :D

10. De fiecare data cand imi aplic crema pe fata execut cateva miscari pentru fermitate. Ieri Cristina de la Slimart mi-a explicat ca intotdeauna miscarile de masaj aplicate pielii fetei si corpului trebuie sa fie de jos in sus si niciodata sa nu presam cand facem miscari descendente pentru a ajuta limfa. Adevarul este ca la masajul anticelulitic, mereu apasa de urli de durere cand o ia in sus, iar cand coboara este ca o mangaiere, nu? Si eu am facut ieri legatura.

11. Iau pastile cu Omega 3 pentru ca nu mananc peste deloc.

Acum ma voi opri, dar promit sa revin cu completari. De asemenea, va invit sa completati si voi aceasta lista cu obiceiurile voastre sanatoase, sau chiar sa sustineti aceasta campanie.


Cu drag,

Pinkie

Ps: Daca v-a placut articolul nu uitati ca acum avem si buton de LIKE :)
Ps2: Daca sunteti interesate de alte #obiceiurisanatoase, va recomand blogul Andreei pentru ca este o enciclopedie de sfaturi numai bune de urmat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...