miercuri, 4 iulie 2012

De ce oxideaza fondul de ten?

Daca ti s-a intamplat macar o data pana acum sa te trezesti portocalie la putin timp dupa ce te-ai dat cu fond de ten te cooptez in gasca. Am stat si am cautat pe net diversele motive pentru care acest lucru se intampla si o sa incerc sa filtrez informatia gasita.

In primul rand sa  vedem despre ce e vorba: ai gasit fondul de ten perfect pentru tenul tau dar in cateva minute/ore arati mai inchisa decat ar trebui sau chiar cu tenta portocalie? Asta inseamna ca el a oxidat, adica agentul de oxidare a intrat in contact cu o alta substanta sau produs si si-a schimbat proprietatile.



Din pacate nu exista teste stiintifice dovedite asupra cauzei, dar i se poate intampla oricui. Nu conteaza daca produsul folosit este ieftin sau scump iar persoanele cu ten mixt sau gras sunt mai predispuse la nefericitul eveniment.

De aceea este de preferat ca inainte de cumpararea unui fdt sa il testam pe mandibula (sau putem sa cerem o mostra pentru acasa) si sa ii observam efectul pe parcursul catorva ore. Aveti grija de asemenea la termenul de valabilitate- orice produs de orice natura isi schimba properietatile dupa ce a iesit din perioada recomandata de folosire.

Tot ce punem pe ten inainte de fdt (crema, primer, lotiune tonica, etc) si intra in contact direct cu el il poate face sa oxideze. Daca se intampla acest lucru incercati totusi sa sa schimbati rutina precedenta aplicarii si poate gasiti motivul.

Ce poti face daca totusi te trezesti cu problema intr-un moment dificil in care te grabesti si nu ai timp sa refaci machiajul? o pudra mai deschisa la culoare te poate salva! Desigur nu o sa arate la fel de bine, dar destul de decent pentru a iesi din casa.

Pentru a preveni acest aspect incercati sa pastrati fondul de ten inchis ermetic, intr-un loc ferit de caldura, aveti grija la termenul de valabilitate, folositi un primer pentru ten si protectie solara inainte de a iesi din casa, ingrijiti-va tenul numai cu produse specifice problemelor voastre si cel mai important testati-l inainte de a-l cumpara!

Voi ati intampinat astfel de probleme?

Clinica dentara Favero- tu ai grija de zambetul tau?


Situata in City Gate South Tower din apopiere de Piata Presei, Clinica Favero si-a deschis portile de la 1 iulie. Inovatiile si cunostintele medicilor recunoscuti la nivel international sunt acum si in Romania.
 Pe langa obisnuitele proceduri, acum puteti scapa de sforait (stiu ce ii fac cadou tatalui meu de craciun :| ), transplantul de os nu mai este necesar in cazul parodontozei severe, reabilitarea arcadelor dentare se realizeaza intr-o singura zi, se tin cursuri specializate pentru medicii stomatologi samd.
Aparatura folosita este de ultima generatie iar calitatea si profesionalismul sunt la cel mai inalt nivel. Clinica este de asemenea dotata cu 2 sali de asteptare pentru adulti si o camera pentru copii. In cele 10 cabinete sunt montate "interfoane", un dispozitiv care monitorizeaza pacientul in timpul unei radiografii dentare sau oricare alta procedura necesita atentie permanenta.


Pentru pacientii din alt oras exista un serviciu complet ce include pe langa tratament, transportul de la aeroport si oferte pentru un hotel de lux. 
Eu consider dintii ca fiind o investitie. Nu imi doresc sa ii port in pahar prematur asa ca le acord o atentie deosebita. Pe langa ingrijirea zilnica, de 1-2 ori pe saptamana folosesc ata dentara (nu am rabdare sa o folosesc mereu din pacate), de 2 ori pe an fac cate un detartraj si cum apare cel mai mic semn de carie, fug la control. 

Nu lasa problemele dentare sa iti afecteze zambetul. Se spune ca rasul este cel mai bun medicament, dar daca razi fara motiv clar ai nevoie de ceva medicamente!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...