joi, 25 octombrie 2012

Cancerul la san- Donna medical center



Acum ceva vreme am vizitat centrul medical Donna si am ramas impresionata de atmosfera calda si primitoare. Designul nu semana nici pe departe cu cel rece si neprimitor care il regasim in majortatea centrelor medicale, ci este dimpotriva vesel, colorat si feminin. 


Din aceste considerente m-am hotarat sa revin pentru o ecografie mamara. Statisticile spun ca 1 din 8 femei sunt depistate cu cancer la san , una din cele mai frecvente forme ale cancerului la femei in ziua de astazi. 
Am mai facut o ecografie acum ceva timp si din cauza unei mici probleme trebuie sa revin la control din 6 in 6 luni.

Ecografia mamara:

Este o metoda nedureroasa si neinvaziva care se efectueaza anual pentru femeile pana in 40 ani si depisteaza nodulii si alte modificari ale sanului chiar inainte de a fi palpabile. Dupa aceasta varsta este recomandata mamografia.
Mi-am facut programare la Dna Doctor Elena Claudia Teodorescu, am discutat un pic inainte si apoi a urmat examenul propriu-zis. Toata procedura consta in aplicarea unui gel in zona pieptului si depistarea cu ajutorul unui aparat special cu ultrasunete(transductor) a oricarei modificari a tesutului. Mai exact transductorul este "plimbat" pe toata suprafata sanilor ca in cazul ecografiei abdominale (cea prin care vezi bebelusii).


La sfarsit am primit o fisa cu diagnosticul, insotita de 3 fotografii. Doamna doctor a fost foarte draguta si a raspuns amabil la toate intrebarile puse. 
Slava cerului ca sunt bine, tremuram un pic inainte de procedura dar pana la urma sunt toate aproape bune si frumoase.

Daca se efectueaza de catre un specialist cu un aparat performant aceasta ecografie poate fi extrem de precisa. O recomand cu caldura pe Dr Elena Claudia Teodorescu si cu siguranta o sa revin si pentru alte investigatii. Voi v-ati asigurat ca sunteti bine?



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...