vineri, 18 februarie 2011

Geisha make-over

Vineri seara...plictiseala maxima....lipsa de ocupatie si toate ingredientele necesare pentru o sedinta off-road de make-up. Aveam de mult in plan sa ma transform in geisha dar nu gaseam ocazia perfecta. Am inceput cu faina....nu se vedea nimic...apoi fard alb...o vaga urma alba...si am trecut la artileria grea ...am luat un creion alb si i-am dat incet incet foc pana am albit toata fata...cred ca am consumat jumatate de creion (imi doresc foarte mult niste acuarele de pictura pe fata dar inca nu a venit vremea lor in buget). Am acoperit cat de cat sprancenele cu lipici solid, corector si din nou creion alb (din pacate finisajul nu e tocmai reusit dar ma grabeam sa vad produsul finit) si am inceput machiajul propriu zis. Nu puteam finaliza machiajul fara niste flori asa ca am dat iama in trandafirul maicami' (ma mir k nu mi-am luat-o pe cocoasa ) si Tadaaaaa......BOO! Tata cand m-a vazut mi-a spus ca sperii cainele la cum arat :))) Iubesc transformarile si mi-ar placea la nebunie sa fac niste cursuri de prostetica si sa lucrez cu machiaje speciale pt filme sau ceva in genul dar cine mai stie prin ce carton ma va duce viata :D. Enjoy the look and have a great night without nightmares with me mwhahaha.




Demachierea

         In ultima vreme m-am lenevit...nu ma mai demachiez "ca la carte" si a inceput sa se simta. Obisnuisem tenul cu rutina zilnica de demachiant, tonic si crema dar de vreo 2 luni ma demachiez si Pa! Am simtit-o pe pielea mea ca aceasta rutina face diferenta mai ales cand produsele sunt potrivite tenului. De cateva zile am gasit iar in dulap un demachiant de la matusa' de la Calivita?! (pe care anterior il incercasem si nu m-a multumit dar mai nou ne intelegem tare bine), de ziua mea am primit 2 creme de fata de la o prietena de la Elmiplant una pt ten uscat iar alta pt ten normal/mixt (nu stia ce posed asa ca a zis ca nu rateaza cu 2 ) si o folosesc de cateva luni pe cea pt ten normal/mixt cu care ma inteleg de minune (pentru mine e perfecta) iar ca tonic folosesc garnier essentials tot pt ten normal/mixt care curata porii de demachiantul ramas pe fata si lumineaza tenul.
Sfat : pentru a pastra produsele timp mai indelungat cautati un bol pe care il umpleti cu apa calduta si inmuiati 2 dischete demachiante din care una desfacuta in 2 .Umeziti fata cu apa cu degetele ca ulterior demachiantul sa adere pe piele. Dischetele injumatatatite si umezite le veti folosi impreuna cu demachiantul pentru zona ochilor, (doar o jumatate in functie de caz), aplicati si masati cu degetele demachiantul pe fata si stergeti cu a doua discheta (puteti injumatati si discheta pentru a face economie in caz ca aveti putin fond de ten sau chiar deloc).Acum proba practica si recapitulare :)) :

-aplicati apa pe toata suprafata tenului cu buricele degetelor si masati usor
-urmeaza demachiantul aplicat tot cu degetele in zona ochilor
-se demachiaza ochii cu miscari verticale
 -demachiantul se aplica pe fata masand usor circular
-se curata demachiantul cu o discheta umezita si stoarsa (ce urat suna brrr)
-urmeaza tonicul 
-iar apoi crema (zona ochilor, zona T , restul fetei)
-cu un servetel umed stergeti excesul de crema tamponand usor

      Tonicul se poate aplica fie cu o discheta umezita fie cu una uscata (jumatate de discheta este arhi-suficienta). Cu acest truc veti injumatati cantitatile de produs folosite dar veti avea acelasi efect, poate chiar unul mai eficient.

      Si nu in ultimul rand crema: se aplica intai in zona ochilor cu miscari circulare, apoi pe zona T si abea la sfarsit restul fetei + gat/decolteu (nu uitati de ele ca mai tarziu veti suferi). La sfarsit se poate tampona fata cu un servetel uscat pentru a elimina excesul de crema care nu a fost absorbit de piele.
       Complicat?! nu chiar...odata ce te obisnuiesti devine floare la ureche si are beneficii pe termen lung.Eu consider ca merita chinuiala macar ocazional daca nu zilnic. Demachiere placuta :D
Ps: ignorati fatza de "cearceaf" :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...