miercuri, 14 septembrie 2011

Cum a fost la Masterclass free by Doinel Ungureanu

Buna fetelor!

Ieri a avut loc la Beauty-Makeup Academy un Masterclass gratuit pentru bloggerite tinut de catre Doinel Ungureanu, cu tema "Pregătirea modelului pentru un editorial de Beauty".

Vreau sa ii multumesc Iuliei pentru ca mi-a cedat mie invitatia ei si astfel am reusit sa merg :) Sper ca ai luat nota 10 la exam, da? :D

Initial trebuia sa merg cu Ana, dar a intervenit ceva si ea nu a mai putut merge, dar acolo am cunoscut-o pe talentata Deea si am revazut-o pe Anca. De asemenea, am cunoscut inca trei fete, bloggerite si MUA, dar ale caror bloguri nu le-am reperat inca.

La Beauty-Makeup Academy se ajunge foarte usor pentru ca este foarte aproape de statia de metrou Aviatorilor. Imi place cum este amenajat spatiul unde se tin cursurile pentru ca este totul foarte simplu si luminos iar un plus foarte mare este ca au amenajat si un mic studio foto pentru ca, cursantii sa isi poata vedea greselile in poze :)

Doinel Ungureanu este cel care tine cursurile de makeup si este un tip deschis, sincer si haios. Cursurile de makeup dureaza 3 luni (5h/zi, 5 zile/sap) daca sunteti interesate.

Sa va fac un scurt rezumat a ce s-a intamplat ieri. Doinel ne-a aratat pas cu pas cum putem transforma prin machiaj o persoana pornind de la un machiaj foarte natural, unde se punea accent pe sculptarea fetei si stilizarea sprancenelor, apoi machiajul s-a intensificat accentuand linia italiana, s-a trecut usor la un smokey eyes si s-a incheiat cu ochi fumurii.

In timpul sesiunii au avut loc doua sedinte foto pentru a ne demonstra ca nu este nevoie de photoshop daca stii cum sa lucrezi si cum trebuie folosite luminile in timpul sedintei foto. Recunosc ca atat eu, cat si fetele am ramas impresionate de fotografii..

Vreau sa va arat cateva poze cu Doinel si modelul sau din timpul sedintei de makeup. Din pacate pozele mele nu sunt foarte bune pentru ca sunt facute cu telefonul.








La Beauty-Makeup Academy se lucreaza cu produse SLA. Am fost impresionata de calitatea acestor produse si deja am o mica listuta cu produsele pe care mi le doresc. Sper ca Doinel sa nu uite ca ne-a promis ca ne face card de reducere pt MUA :D
Ca sa va dati seama sunt ca produsele MUFE, sau chiar mai bune.



Aici avea loc sedinta foto


Machiajul final al modelului. Din pacate nu am poze si cu celalalt machiaj



Am petrecut acolo acolo cateva ore foarte placute si ma gandesc ca mi-ar placea sa urmez cursurile acestei scoli in cazul in care ma hotarasc sa renunt la Planul A (de a deveni consultant pe fonduri europene) si sa devin un MUA. Mi-a placut ca ofera o alta abordare fata de alte scoli de makeup din Ro. Stiu cat de diferita este scoala pe care a facut-o Pixie...

Mi-a placut foarte tare faptul ca Doinel foloseste pensule de pictura. Si pentru cursanti a pus la dispozitie pensule de pictura, how cool is that?



Sa va spun cateva tipsuri pe care le-am aflat ieri:
- pentru conturarea sprancenelor incepe intotdeauna cu spranceana mai defecta.
- daca dupa ce ai terminat de conturat sprancenele una este mai ascutita si una mai rotunda datorita formei lor naturale, corecteaza acest lucru pe conturul exterior cu ajutorul unei pensule plate si corector.
- cand aplici fardul, aplica putin cate putin pentru a se fixa mai bine si a evita sa cada pe fata si mai ales pentru a controla mai bine miscarea si intensitatea miscarii. Doinel zicea ca daca face 3 miscari spre dreapta la ochiul drept, imediat trebuie sa faci asa si la ochiul stang. Inteligenta treaba si ne-a demonstrat si de ce este atat de importanta.
- ne-a mai aratat cum sa alungim frumos niste ochi cazatori fara sa folosim negru (iar acest lucru l-a explicat desenant in palma lui :))
- daca ai vreo clienta cu buzele uscate si crapate, aplica-i niste crema pe buze, iar dupa vreo 20 min fa-i un mic gomaj cu periuta de sprancene. Daca buzele arata rau in continuare, aplica putina baza siliconata pe buze. Acest lucru ajuta si la rezistenta rujului si il va face si mai mat.

Eu personal aflat multe lucruri faine ieri pe care nu le stiam si pe care le voi folosi de acum incolo. Sper sa va ajute si pe voi si sunt foarte curioasa daca stiati faza cu gomajul pentru buze :p

De asemenea, daca mai stiti mici truculete, pls share!

App, stiti care este rolul tonicului?



Hugs,

Pinkie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...