marți, 25 octombrie 2011

Halloween contest update!

Mai puteti trimite machiajele pana maine la ora 18....maine seara sau poimaine vom anunta castigatoarele!
Spor la munca :D

Cand putem apela la IPL pentru tratarea acneei?

Auzim tot mai des ca acneea poate fi tratata cu ajutorul luminii intens pulsate. Dar cunoastem care sunt cazurile in care putem apela la aceasta procedura?

Cu siguranta multe dintre voi va veti intreba daca nu este vorba despre aceiasi procedura care se foloseste si pentru a scapa de parul nedorit de pe corp si poate veti fi putin contrariate. Adevarul este ca exista mai multe proceduri in care este folosita lumina intens pulsata, printre care si epilarea sau tratarea acneei.

Tereza Salajan, medic dermatolog al Clinicii Slimart, recomanda procedura de tratare a acneei cu ajutorul IPL in doua cazuri: pentru tratarea acneei usoare si pentru tratarea acneei moderate. Insa, tratamentele recomandate in cele doua cazuri sunt diferite.

Persoanelor cu acnee moderata, dermatologul recomanda procedura Acneea in 5 pasi. Aceasta procedura combine tratamentele dermacosmetice cu terapia fotodinamica si cu tehnologia avansata IPL. Pentru rezultate totale sunt recomandate 5 sedinte, fiecare constand in parcurgerea unui tratament in 5 etape:

  1. Curatare
  2. Peeling cu diversi alfahidroxi acizi (rolul peelingurilor este acela de a curata foarte bine pielea de impuritati, facilitand astfel accesul luminii intens pulsate catre tintele din tegument).

Primele doua etape asigura curatarea pielii si pregatirea ei pentru sedinta cu IPL

  1. Sedinta cu IPL - Lumina intens pulsata combate doi dintre factorii care intervin in aparitia acneei. In timpul eliberarii pulsului luminos se emana lumina galbena, verde si rosie, care au actiuni diferite: cea galbena si cea verde distrug bacteriile, iar cea rosie are ca tina glandele sebacee hiperactive. Se produce astfel o micsorare a acestor glande, cu scaderea consecutiva a secretiei de sebum. Tehnica este nonablativa (lumina nu produce lezarea epidermului), astfel lipsind riscul de a face rau suplimentar leziunilor deja existente
  2. Masca calmanta pe baza de calamin
  3. Hidratare si fotoprotectie.

Etapele 4 si 5 au rolul de a incheia programul, calmand si hidratand foarte bine pielea.

Acest tratament se poate aplica pe toate tipurile de leziuni, indiferent ca este vorba de leziuni inflamatorii (pustule), comedoane sau leziuni reziduale (cicatrice).

Se recomanda ca sedintele sa fie efectuate la intervale diferite de timp, in functie de fiecare caz in parte, iar numarul total de sedinte de asemenea variaza in functie de evolutia vindecarii. De regula, rezultatele nu intarzie sa apara dupa 2-3 sedinte, dar se recomanda continuarea pana la inlaturarea problemei.

In clinicile Slimart pretul unei astfel de sedinte este de 65 euro, dar prin noul program de reduceri si promotii se poate obtine un discount de 45% la 5 sedinte achizitionate.

In cazul persoanelor cu acnee usoara se recomanda procedura Acneea IPL. Aceasta consta in efectuarea unei sedinte cu IPL prin care sunt combatuti doi dintre factorii care intervin in aparitia acneei. In timpul eliberarii pulsului luminos sunt emanate trei tipuri de lumini: cea galbena, verde si rosie. Acestea au actiuni diferite: cea galbena si cea verde distrug bacteriile, iar cea rosie are ca tina glandele sebacee hiperactive. Se produce astfel o micsorare a acestor glande, cu scaderea consecutiva a secretiei de sebum.

Sedintele trebuie efectuate la un interval de cel putin o saptamana, numarul lor stabilindu-se in functie de necesitatile pacientului. In clinicile Slimart pretul unei astfel de sedinte este de 180 lei, dar prin noul program de reduceri si promotii se poate obtine un discount de 45% la 5 sedinte achizitionate.

Mai jos am gasit un filmulet in care apar diferite cazuri de acnee tratate cu IPL. Unele mi se par cazuri foarte grave, iar rezultatele sunt imbucuratoare :)



Si daca intrati AICI puteti beneficia de o testare gratuita a procedurii cu IPL.

Hugs,

Pinkie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...