luni, 22 august 2011

Tu folosesti bluj?


Inainte sa va spun ce este "blujul" vreau sa va expun putin contextul in care s-a nascut acest cuvant :))

Intr-o zi cand Pixie era la mine si se bucura de toata colectia mea de makeup pentru a se face "mumusica" mi-a cerut la un moment dat "un ruj care sa se potriveasca cu blush-ul" pe care il purta. Eu nu eram atenta asa ca nu am inteles ce mi-a cerut, asa ca am rugat-o sa repete: "ai si tu un ruj care sa mearga cu blush-ul?". De fiecare data am inteles gresit, iar cuvant pe care eu l-am inteles a fost "bluj".

Acest cuvant nu exista in DEX si nici nu l-am mai gasit folosit in alta parte, asa ca pot spune ca eu l-am inventat :) Eu si Pixie il folosim in continuare, chiar daca ne amuza :))

Bluj inseamna sa iti asortezi rujul cu blush-ul. Stiti ca aceasta este in general o regula in machiaj pentru ca trebuie sa existe o armonie intre culorile folosite pe tenul tau.

De asemenea, in alegerea blush-ului trebuie sa tii cont in primul rand de tipul de ten. Tenului cu subtonuri galbene ii sunt recomandate culori precum roz, maro, bronz sau corai, iar tenului cu subtonuri de roz ii sunt recomandate blush-urile piersica, teracota, roz pastel sau roz intens, chiar spre mov.

Tenul cu subtonuri de roz este cel care nu se bronzeaza sau se bronzeaza foarte greu, dar mai intai se inroseste.
Tenul cu subtonuri de galben se bronzeaza usor si devine maroniu.

Desi nu sunt o maestra a colorimetriei, incerc de fiecare data sa imi asortez perfect blush-ul cu rujul si sa fiu o purtatoare demna a blujului.


Ce parere ai despre acest nou concept/cuvant? Tu folosesti bluj?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...