sâmbătă, 26 noiembrie 2011

De ce iubesc femeile machiajul


Deseori mi-am pus intrebarea de ce femeile iubesc machajul. Cercetatorii japonezi, citati de ziarul Telegraph din Marea Britanie, au gasit raspunsul – devin mai optimiste si mai fericite.

Femeile devin mai fericite si mai pline de viata in timp ce se machiaza. Iar dovada este propria emisfera cerebrala care ne tradeaza anticipatia si emotia. S-a demonstrat ca atunci cand femeile se uita in oglinda si isi privesc propiul chip nemachiat se gandesc la cum vor arata privite de altii si ce plecere vor avea sa fie admirate si remarcate de cei din jur.

Asa cum declara specialistii japonezi care au condus acest experiment timp de doi ani, atunci cand o femeie se gandeste la machiajul pentru a doua zi, o senzatie ciudata de fericire, nerabdare si pasiune o cuprinde, se secreta hormonul fericirii, iar femeia se simte euforica si foarte incantata. Machiajul contribuie la o mai buna relationare cu ceilalti, precum si la sporirea imginii de sine.

Chiar daca experimentul a fost realizat numai pe femei, cercetatorii cred ca machiajul are acelasi efect euforic si asupra barbatilor. Acest experiment este foarte important in a masura efectul pe care un anumit produs – fie el banal si folosit in fiecare zi precum machiajul – ne aduce mai aproape de portretul consumatorului ideal – consumatorul care cumpara un produs pentru ca il foloseste cu placere, dar care in acelasi timp ii creeaza o senzatie de placere si de fericire.

Acum, ca stim ca apelam la produse de make-up pentru a fi mai firicite si mai implinite, poate o sa ne fie mai usor sa ne raspundem la urmatoarea intrebare – daca cumparam cat mai multe vom fi fericite mai multa vreme?

Sursa

Sincer eu ma regasesc 100% in cele scrise mai sus. Voi simtiti la fel?

Cu drag,

Pinkie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...