marți, 28 iunie 2011

Review Photoderm AKN Mat SPF 30 de la Bioderma

In sfarsit mult asteptatul review al cremei Photoderm AKN Mat SPF 30 de la Bioderma!

Am purtat aceasta crema de 8-9 ori pana acum si mi-am format o parere despre ea. Dar mai intai sa vedem cu ce ne ademeneste producatorul:

Fotoprotectie medie, specifica pentru piele mixta sau grasa (informatii site)

Eficacitatea anti-UVB si performanta neegalata anti-UVA ale Photoderm AKN Mat protejeaza impotriva arsurilor de soare.

Complexul exclusiv patentat Cellular BIOprotection®*reprezinta un avantaj major impotriva riscurilor deteriorarii celulare, oferind protectie optima pentru celulele pielii.

Complexul patentat sebo-reglator Fluidactiv®*, o inovatie BIODERMA, imbunatateste calitatea sebumului.

Photoderm AKN Mat garanteaza un efect matifiant de durata. Perfect incolor la aplicare, Photoderm AKN Mat se intinde usor, fara sa lase un strat gras sau urme albe.

Photoderm AKN Mat garanteaza o toleranta excelenta. Este non-comedogen si fotostabil.


Proprietati
Parfum "Special sunshine".
Rezistent la apa. Fotostabil.
Non-comedogen. Hipoalergenic.
Tub de 40 ml.

Ingrediente
APA, DICAPRILIL CARBONAT, OCTOCRILENA, METILEN BIS-BENZOTRIAZOLIL TETRAMETIL-BUTIL FENOL, BUTIL METOXIDIBENZOIL METAN, PTFE, METACRILAT DE METIL CROSPOLIMER, C20-22 FOSFAT DE ALCHIL, GLICERIL STEARAT, PEG-100 STEARAT, SILICE, SALICILAT DE TRIDECIL, TOCOFERIL ACETAT, ECTOINS, MANITOL, XYLITOL, RHAMNOZA, FRUCTO-OLIGO-ZAHARIDE, EXTRACT DE LAMINARIA OCHROLEUCA, ACID GLICOLIC, EXTRACT DIN FRUNZE DE GINKGO BILOBA, ACID CITRIC, DODECIL GALAT, C20-22 ALCOOLI, DECIL GLUCOZIDA, PROPILENGLICOL, HIDROXIETIL ACRILAT/ ACRILODIMETIL TAURAT DE SODIU COPOLIMER, GUMA DE XANTHAN, TRIGLICERIDA CAPRILICA/CAPRICA, HIDROXID DE SODIU, DISODIU EDTA, CLORFENEZINA, FENOXIETANOL, PARFUM.


Sa vorbim putin despre ingrediente: Eu i-am scris Corinei si am rugat-o sa se uite peste ingredientele cremei si sa imi spuna ce parere are si daca o recomanda persoanelor cu tenul gras.

Raspunsul ei: Buna Pinkie, Ingredientele acelui produs sunt incorecte, pe ambalajul produselor Bioderma apare altceva decat pe site. Din punctul meu de vedere toate sunt grase, eu putine am gasit care sa fie ok pe tenul gras. Am Bioderma si e cam lipicioasa, iar eu am ten normal, dar cu o pudra deasupra se rezolva problema.

Din pacate crema pe care am cumparat-o eu din farmacie are aceleasi ingrediente ca cele de pe site. In concluzie, nu prea este ok pentru tenul gras :(


Concluziile mele
Aplicarea este ok. Singurul lucru deranjant ar fi ca este cam albicioasa si trebuie sa masezi mai mult pana intra in piele. Cum a spus si Corina, are tendinta sa fie putin lipicioasa, dar nu este chiar atat de deranjant. Dupa aplicare pielea ramane mata.


Am purtat crema simpla, ca baza de machiaj si inainte de machiaj.
Cand am purtat-o simpla, luciul a aparut dupa vreo 2 ore.
Cand am purtat-o ca baza de machiaj (si niciun alt produs inainte de fdt) tot cam 2 ore a rezistat si apoi mi-a iesit tot sebumul prin fdt. Urasc cand se intampla asta!
Am mai purtat-o in urmatoarea combinatie: Crema aceasta, crema matifianta de la Boots si apoi am aplicat baza matifianta de la Sephora (review AICI). Aceasta a fost cea mai fericita combinatie! Fata mi-a rezistat mata cam 5-6 ore in conditii de caldura mare. Totusi nu as vrea sa folosesc atatea produse de fata vara.

In general ma dau cu crema cu spf, imi conturez sprancenele si gata! (Am extensii de gene si asta cam rezolva problema machiajului ochilor). Ideea este ca nu imi place ca dupa 2-3 ore sa lucesc ca un glob de cristal :(

Trebuie sa mentionez ca de soare m-a protejat onorabil si nu m-am ales cu nicio pata, roseata sau alte nebunii :)

Pe scurt, fetelor cu tenul gras va recomand sa mai cautati si sa nu va opriti la Photoderm AKN Mat SPF 30 de la Bioderma. Nu este pentru noi!

Crema are o valabilitate de 9 luni de la deschidere (deci doar pana in februarie o pot folosi).
Pret 51,60 lei (In Sensiblu) - eu zic ca este un pret maricel.

Voi ce ati mai incercat si v-a/nu v-a placut?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...