marți, 5 iunie 2012

Mi-am albit dintii!

Am tot dus o batalie de convingere cu propria-mi persoana pana sa optez pentru o albire. Auzisem multe povesti urbane: ca strica smaltul, dintii raman sensibili, ca o sa pice (da chiar am auzit si asta :| ), etc.
Pana la urma mi-am luat inima in "dinti" si am zis ca la un moment dat tot o sa imi pun proteza fie ca o sa se intample mai devreme sau mai tarziu.
Albirea pe care am facut-o eu a fost la cabinetul DentEstet si avea un nume foarte pompos Zoom Advanced Power. Si o sa va spun pe scurt care sunt pasii:

-sedinta profilaxie (detartraj, fluorizare etc) cat mai recenta


1. Izolarea partilor moi: obraji, buze, gingii.
- se fixeaza un indepartator ce expune suprafetele vestibuare dentare;
- gingiile vor fi izolate cu un gel ce se intareste prin fotopolimerizare.
2. Albirea dentara propriu-zisa
- se aplica gelul de albire pe suprafetele dentare
- gelul este activat de lampa cu plasma Zoom Advanced Power.
-La sfarsit se face din nou o fluorizare pentru desensibilizare

Bun....dupa toata nebunia asta trebuia sa rabd 3 sedinte a cate 15 minute fiecare. (nu cred ca rezistam fara televizorul din dotare- de mult nu m-am mai bucurat asa mult sa am un tv in fata ochilor). Dupa aproximativ 25 minute au inceput sa ma "curenteze" dintii si pe la minutul 29 am spus stop durerii- urmand sa continui experimentul intr-o sedinta viitoare.
 Albul era imaculat...foarte nenatural (cum imi si doream de altfel). Doctorita a insistat sa iau un algocalmin desi nu intelegeam de ce pentru ca nu simteam nici o durere. Am ajuns acasa si am aflat despre ce vorbea: niste dureri crunte ca si cum mi-as smulge dintii cu patentul. Dupa cateva ore eram ca noua.
Dupa 2 saptamani a urmat si a doua sedinta...cu mai putine dureri dar totusi insuportabile si ele. But I'm a strong woman what can i say...Ce nu fac femeile pentru frumusete :|

Si iata-ma dupa inca 2 saptamani fara dinti sensibili, nu zici ca am mancat nici pietre dar in schimb dintii nu sunt decat cu foarte putine tonuri mai albi. Ideea e ca fumez ca un turc si sunt constienta ca asta afecteaza albul imaculat. 
Per total nu sunt chiar multumita...pentru cei 1400 lei si durerile crunte ma asteptam totusi, cu fumat cu tot, sa fie mai albi, dar asta banuiesc ca difera de la persoana la persoana iar aceste mici tentatii cu fum sunt EXTREM de nocive. 
Cine ma cunoaste nu ar vedea nimic schimbat la mine. Pentru ca in realitate diferenta nu e asa vizibila.
Recomand doar pentru nefumatori. 
Ce parere aveti despre albirile dentare? PRO sau CONTRA?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...