marți, 11 octombrie 2011

Si tu ai probleme cu trezitul dimineata?

Daca si voi urati trezitul de dimineata si ziua de luni la fel de mult cum le urasc si eu, va recomand sa lecturati articolul urmator :)

Potrivit specialistilor, unul din 10 oameni uraste primele ore ale diminetii. Iar lunea este, parca, cel mai rau. Ai dormit cat ai vrut in week-end, ai lenevit, iar aceasta stare pare sa se transmita si la inceputul saptamanii. Hai sa vedem cum poti iesi din inertia asta!

Inainte de toate, bea ceva. Nu te simti in stare sa te scoli din pat? Nici nu-i de mirare, caci la primele ore, sangele este un pic mai gros, iar inima noastra are mai mult de lucru. De aceea, inca inainte de micul dejun, bea cel putin 1/2 litru de apa. Te va trezi, va stimula digestia, inima si circuitul sanguin.


Simti ca nu poti alunga somnul? Atunci mai stai 2 minute intinsa in pat. Ridica bratele si picioarele in aer si scutura-le cu putere. Apoi asaza-te pe marginea patului si intinde-te bine, exact ca o pisica. O metoda excelenta pentru toti cei care au tensiunea mica.


Esti la pamant? Te va ajuta o respiratie corecta. Intai pe o nara, apoi pe cealalta. Repeta timp de doua minute. Dupa aceea, este randul gimnasticii. Stai in picioare, expira bine si incruciseaza mainile pe piept. Apoi inspira, intinde bratele drept inainte si ridica-le apoi drept in sus. Indoaie spatele usor spre inapoi. Repeta miscarea de 10 ori. Te va relaxa si va alunga proasta dispozitie.


In loc de croissant sau paine, mai bine prepara-ti un cocktail sanatos: amesteca un pahar de iaurt cu 2 linguri de catina alba. Vei beneficia de substante anti-stres (calciu, potasiu si proteine). Iar dupa micul dejun, mai ai timp sa activezi repede traseele energetice: maseaza usor cu aratatorul si degetul mijlociu cutele naso-labiale, de sus in jos. Orice somnoros se va trezi.


Pune-ti caseta sau discul preferat. Canta si danseaza pe ritmul muzicii. Vei fi inundata cu “mesagerii” fericirii, cum ar fi serotonina. Apoi intra sub dus. Intai cu apa calduta, apoi cu apa rece ca gheata. E adevarat ca iti trebuie putina vointa, dar dupa aceea te vei simti ca in al noualea cer. Gelurile de dus speciale cu arome sau lotiunile de corp energizante te improspateaza in plus. Imbraca-te cu ceva in care te simti foarte bine. Efectul? Vei avea o stare de buna dispozitie garantata.


Pune-ti ceasul sa sune cu o ora mai devreme. Si incepe-ti ziua cu putin sport: bicicleta, mers rapid pe jos, jogging. Suna cam dur, dar aduce miscare in viata ta, inclusiv buna-dispozitie. Dupa aceea, chiar si creierul tau va munci mai repede, pentru ca este vascularizat mai bine. Urmeaza apoi doar sa iti fardezi ochii ca pentru luni dimineata: tus doar pe pleoapa superioara, un fard deschis in coltul ochilor, iar pe pleoapa inferioara traseaza o linie cu un dermatograf deschis la culoare. E momentul sa pleci la treaba, dar nu o face in ultimul moment. Incearca sa ajungi cu 5-10 minute mai devreme la slujba. Astfel, ziua va incepe bine si vei trece linistita si peste lunea asta.


Sursa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...