luni, 14 noiembrie 2011

Ce te face sa fii makeup artist?

As vrea sa primesc cat mai multe raspunsuri la intrebarea din titlu. Mai intai mi-am adresat mie aceasta intrebare, dar nu am reusit sa imi dau niciun raspuns de care sa fiu multumita.

Daca machiezi alte persoane inseamna ca esti MUA? Dar daca nu o faci pe bani, se mai pune?
Daca o prietena te roaga sa o machiezi, iar tu din x motive o faci.. acest lucru te face MUA?

Doar MUA au dreptul de a machia alte persoane, iar noua muritorilor in mainile carora au ajuns pensule din motive diverse, ne este refuzat acest privilegiu?

Eu imi machiez prietenele dinainte sa stiu sa machiez. Cand ma gandesc ce greseli astronomice faceam inainte si cu toate acestea, pentru evenimente sau ocazii mai deosebite fetele din cercul meu de prieteni veneau la mine sa le machiez chiar daca diferenta de varsta era uneori si de 4-5 ani, balanta atarnand mai greu in favoarea lor, ma face sa cred ca am avut dintotdeauna o inclinatie spre aceasta arta.

Eu nu pretind sa fiu un MUA, dar Pixie este. Ea a mers la scoala, are o inclinatie artistica mai puternica decat a mea, este mult mai atenta la detalii si se pricepe mult mai mult sa faca lucruri migaloase. Ce stie ea, ma invata si pe mine. Eu accept mereu parerile ei pentru ca m-au facut sa lucrez mai bine, si mai bine... si imi place cand aud "hai ca ai prins-o!". De altfel, cursurile ei de makeup sunt la mine si nu doar ocupa spatiu in biblioteca.

Dar asta nu ma face sa imi doresc sa fiu MUA. Eu am ales alta meserie pentru mine, dar asta nu inseamna ca nu pot sau nu am dreptul sa am cunostinte aprofundate si in alte domenii. Sau poate gresesc?!

Acest post a pornit de la un comentariu pe care l-am primit de la o foarte buna prietena la o poza pe care am postat-o pe FB si in care am machiat o prietena mulatra (nu cred ca trebuie sa va mai spun ce ochi are..veti vedea in poza). Now really, cat de des iti iese in cale o mulatra si iti spune sa o machiezi?! Ar fi trebuit sa spun "Nu Methy, degeaba iti place cum ma machiez eu si degeaba iti doresti sa te machiez eu, tu trebuie sa te duci la un specialist". De obicei fac asta cand ma trezesc cu vreo mireasa. Buzunarele lui Pixie sunt martore ca asa fac :))

Comentariul mi se pare foarte tare, dar din pacate ma simt vizata ca fiind o persoana netalentata sau care arunca niste culori la intamplare...
Give me a call for some tips & tricks... Anyway , is there trendy or stylish to become a make up artist nowadays? What about this invasion of people who think to be talented?! It' s more than throwing some colours on someone's eye; there has to be passion, that overwhelming feeling of creating... Don't hold the brush, be it! FEEL!

Revenind la intrebarea centrala a postarii: Ce te califica sa fii makeup artist?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre,

Pinkie

PS: Poza cu superba Methy :)

8 comentarii:

  1. Nu trebuie sa te califice nimic ca sa fii make-up artist.. atata timp cat machezi pe cineva pe bani, asa te numesti! Daca lucrezi la un bar, esti ospatar sau barman, e foarte simplu. Poate ca unele au impresia ca pentru a te numi asa iti trebuie nu stiu ce talent sau calificari. Ideea e ca la noi in tara nu prea exista termen de deosebire intre cineva care machiaza pe bani, si intre cineva care se chiar pricepe la asta, precum e la par. Daca tunzi, esti frizerita, daca tunzi cu stil, si coafezi fain, esti hair stilyst. La noi nu este terminologia de machioza, pentru ca pana acuma nu era atat de dezvoltat acest domaniu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa parerea mea un makeUp artist nu se rezuma doar pe faptul ca machiezi si alte persoane sau ca ai terminat un curs de machiaj.Un makeUp artist este cel care reprezinta o anumita firma de produse cosmetice si invata toti pasi corect in aplicarea produselor direct de la producator, asta este un adevarat makeUp artist din punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul meu de vedere, azi, sunt atat de multi "MUA" care nu isi merita aceasta eticheta. Au talent, dar nu exceleaza, dar din vanitate probabil se numesc Makeup Artisti. Da bine la clientela. Un adevarat MUA stie sa transforme pana si cel mai urat chip intr-unul dragut prin machiaj. Trebuie talent, dedicatie, perseverenta si da, cursuri ca asa inveti..
    Si ca sa iti raspund la intrebare, TALENTUL e principala calitate a unui MUA. Apoi scoala si portofoliul.
    Scoala sincer, doar in dorul lelii. Ca sa te ia lumea mai in serios ca ai o diploma ceva, primita intr-o saptamana de cursuri online sau mai stiu eu.
    Si eu machiez si nu excelez, sunt ok si am inceput asta dintr-o tampenie care apoi...a continuat. Dar nu am scris niciunde ca sunt MUA dupa ce am mazgalit 2-3 gagici. Si nici nu consider ca are cineva dreptul sa vina sa imi arunce in nas ca n-as avea talent. N-am talent? Atunci clar nu mai vine nimeni la mine la machiat :))
    Asa si tu. Daca nu ai avea talent, nu ar mai veni persoane la tine sa te roage sa le machiezi. E simplu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o intrebare foarte buna. Inspirata de povestea mea cu machiajul cred ca nu iti trebuie neaparat diploma (desi nu prea esti bagat in seama altfel )trebuie sa ai pasiune, talent (sau macar mana buna; adaptabila) sa te dezvolti continuu in domeniu si usor usor iti formezi si cliente stabile si portofoliu si ce iti mai trebuie pentru a a face cunoscut si bagat in seama :).
    Daca iei bani pe munca ta nu este nici o garantie ca esti MUA, ci pur si simplu esti remunerat pentru un serviciu pe care l-ai prestat. Atat.
    Diploma nu te face artist doar pentru ca ai facut un curs... daca nu este dovedita de talent/ mana artistica este si asta egala cu ZERO :D. AAAAAaahahah si la noi in tara nici macar nu sunt recunoscute atat de multe cursuri, deci nu esti MUA fara o diploma acreditata de ministerul muncii... pana la urma este o calificare de machioza ... artist esti numai ca preferam termenul de MUA :D.
    Odata un MUA mi-a spus ca fara "calificare" ceea ce fac eu este ilegal ... nu zau? Ce lege imi interzice mie sa imi fructific si sa ma bucur de hobby-urile mele? Unde scrie ca daca am talent/ pasiune nu le pot folosi in interesul meu propriu? In ce lege scrie ca sunt obligata sa prestez servicii fara sa fiu remunerata?
    Alt MUA mi-a spus ca iau prea putin si stric piata... din nou NU ZAU? Cine are un buget mai mare pentru asta merge la un MUA mai cunoscut si implicit mai scump. Sau cum as putea eu sa cer 100 - 200 euro pentru un machiaj cand mie personal mi se pare exagerat de scump? Cum sa fac ceva in care nu cred?
    In concluzie (ce cred eu evident): te poti numi MUA cu inima impacata atat timp cat ai o pasiune pentru asta si incerci pe toate caile posibile sa te dezvolti si sa prestezi un serviciu de calitate. Asta este ceea ce te recomanda ca MUA ... nici diploma si nici pretul nu reflecta pasiunea ta pt make-up :)
    Multa bafta!
    Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. si mie mi s-a parut rautacios comentariul...but who am i to judge...nu ma bag

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca trebuie sa machiez pe bani ca sa fii un MUA. Atata timp cat o faci, pe bani sau nu, iar rezultatul este unul foarte bun, chiar daca nu ai studii, inseamna ca esti. Cati artisti fara scoli de profil nu au lucrari fenomenale? Nu vad de ce nu s-ar aplica asta si in acest domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Toata lumea incepe de la zero si ajunge din ce in ce mai bun.. sfaturile se cer, nu se dau, eu nu accept nimanui sa imi vb asa cum ti-a vb distinsa, fiecare sa isi vada de treburile ei... Ai machiat-o foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt oameni si oameni, si eu am trecut printr-o "experienta" asemanatoare..am dat pe fb un mass in care spuneam ca "machiez pt. evenimente...cine doreste sa ma contacteze la tel..." atat de deranjata s-a simtit o fost colega de facult. ca in mesajul acela trimis pe fb pur si simplu m-a facut cu ou si cu otet si nici pana in ziua de azi nu stiu cu ce am deranjat-o, adica ba da..mi-a zs o alta fata ca si ea machiaza si pesemne ii era frica sa nu-i fur clientele deoarece eu ceream mai putin ca ea...oricum, mi-a fost o rusine...ca am zis ca nu mai dau mass in viata mea...Asa sunt oamenii:RAI, INVIDIOSI, nu stiu cum sa iti mai faca rau, dar incerc si tu ar trebui la fel sa nu mai punem la suflet asemenea rautati!APP...ai machiat-o super pe mulatra..ii sta f. bn cu mov si se vede nu numai din poza asta ci si din multele altele ca ai talent cu caru';):*

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...