marți, 1 noiembrie 2011

Spune nu pielii de crocodil

Pielea de crocodil apare de obicei odata cu venirea frigului, ca rezultat al deshidratarii epidermei. Fie ca e uscata sau grasa, o piele care se crapa asemenea solzilor de crocodil este semn clar ca lipseste apa din celule, ca nu se mai produce destul colagen, iar pielea este mai putin elastica.

Este cunoscut faptul ca frigul intareste pielea, asadar pentru a inchide cat mai bine porii, nu te spala niciodata cu apa fierbinte, ba chiar apa rece este recomandata! Nu uita sa bei multa apa, lucru care participa la mentinerea nivelului de hidratare a pielii. Adesea, epiderma se transforma in piele de crocodil din lipsa de gomaje regulate. Gomajul, tratament indispensabil pentru mentinerea unei pieli frumoase, trebuie sa fie practicat cel putin de doua ori pe saptamana. Peelingul permite activarea reinnoirii celulare, prin eliminarea pielii moarte.

Un alt truc consta in inlocuirea cremei de noapte cu o masca hidratanta. Cand te vei trezi, pielea ta va fi intinsa si hidratata. Ziua alege o crema hidratanta grasa, care sa-ti hraneasca bine pielea uscata. Nu uita care este ritualul zilnic al pielii frumoase: curata, gomeaza, hidrateaza!
In farmacii sau parfumerii exista emulsii hidratante numite cold-creme, care sunt foarte eficace pentru reconstruirea filmului hidrolipidic al pielii. Acestea sunt ideale pentru epidermele foarte uscate.

Sursa: Amelie.ro

Un comentariu:

  1. din pacate si eu ma confrunt cu problema asta nesuferita cand da frigul. mi-am luat acum un ulei de fata de la apivita si deocamdata sunt multumita de el

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...