vineri, 16 decembrie 2011

Parerea mea despre hateri


In general sunt un om foarte tolerant. Iau oamenii ca atare fara prea mari eforturi, iar uneori  fac acest lucru inconstient (stiti voi al patrulea stadiu al cunoasterii cand nu mai esti constient ca stii). Atat timp cat nu are o influenta neplacuta directa asupra mea nu ma intereseaza ce orientare sexuala ai, ca iti place sa te imbraci numai in verde, ca ai un tic sa repeti din 2 in 3 cuvinte „da, frate!”  sau orice alt exemplu care ar putea intra in aceasta categorie. Sunt de parere ca este loc pentru toata lumea pe pamantul acesta (chiar si in blogosfera) si ca nu trebuie sa fim de acord in orice. Imi place diversitatea si apreciez la fiecare persoana cate ceva, chiar daca fiecare dintre noi avem si o latura a personalitatii mai greu de digerat.

Eu de exemplu sunt o persoana sarcastica, de fapt as putea spune a naibii de sarcastica. Este o trasatura de care sunt constienta si pe care am inceput sa o controlez. Cu toate ca sunt o persoana extrem de toleranta, am si eu o limita. Acea limita se numeste „prostie”. Prostia ma face sa ma enervez. Uneori las balta tot controlul, trec de linia sarcasm si ajung sa ma enervez. 
 

Dar sa ne intoarcem la sarcasm ...desi de foarte putine ori apare din senin, de obicei exista un moment de slabiciune (si am vrut sa fiu finuta si sa nu zic de prostie) al unei persoane care incepe sa imi gadile butonul numit „sarcasm” si daca este apasat nu ma opresc pana nu imi fac numarul. Ce inseamna asta? Adica ori te fac sa intelegi ca ai zis o prostie si te aduc pe „calea cea buna”, ori (in cazurile fara scapare) iti zic pe ocolite si in cel mai diplomat mod ca esti prost facut gramada si ca orice as face sau as spune eu tot asa ramai.

Ca sa leg subiectul articolului de astazi cu niste cazuri concrete din blogosfera, vreau sa va spun parerea mea despre hateri. Ca sa fim cu totii pe aceeasi lungime de unda, eu inteleg prin cuvantul „hater” cel care lasa comentarii cu Anonim, numele real sau unul fals ca sa iti transmita mesaje subliminale de genul „esti stramba” (No zau, chiar asa? Ia indreapta monitorul), „ocupi tot ecranul” (Ia apasa „ctrl” si „-„ ), „cine ti-a dat drumul pe strada?” (Eu nu stau legata). Ce scrie in paranteza sunt cateva din primele ganduri care imi trec prin minte cand vad astfel de mesaje „bine gandite”, nu le-am primit eu, sau poate l-am primit pe cel cu ecranul, nu pot spune exact. Ideea este ca din cand in cand, mai primesc si eu astfel de mesaje care se vor rautacioase, dar care nu reusesc sa imi gadile butonul mai sus mentionat.


Sunt de acord sa nu placi o persoana si sa ii spui acest lucru. Doar despre asta este vorba in blogosfera, nu? Sa oferi informatii si sa primesti feedback. Eu am facut o data un training special numai pe tema „Cum sa oferi feedback” si am invatat multe lucruri utile printre care si faptul ca nu poti enunta o idee si atat.

Stiti ce imi spune mie mesajul „esti stramba” despre persoana care l-a lasat? Trecand peste primele ganduri care imi trec prin minte si sunt mai mistocare, pentru mine persoana care l-a lasat nu stie sa isi duca o idee la capat, sa o argumenteze, poate a gresit locul, poate doar atat este in stare sa scrie sau ii este teama sa spuna mai multe pentru ca se simte inferior si nu vrea sa fie antrenat intr-un dialog cu persoana careia i-a adresat  cele 2 cuvinte mai sus mentionate.


De asemenea, daca lasi intr-un comentariu o poza nu inseamna ca esti profund sau smart ass, ci ca nu te poti exprima in cuvinte, lucru care mi se pare foarte trist.


Prefer sa imi spui in fata ca nu iti place de mine ca am cosuri pe fata si nasul mare iar  tie iti place sa privesti persoane frumoase si ca mi-ai sugera sa rezolv cat de curand aceste probleme pentru ca sunt deranjante pentru persoanele care ma urmaresc decat sa primesc un mesaj de genul „esti urata cu spume”, pentru ca si mie imi place sa cred ca ma urmaresc persoane istete, cu bun simt si care isi pot argumenta logic o idee.
Si ca sa ma uit si in gradina mea, va anunt (desi multe dintre voi stiti deja) ca acest blog modereaza comentariile si  nu vom aproba niciodata comentariile cu un limbaj trivial. Comentariile de la hateri sunt aprobate in proportie de 98%, cele doua procente care lipsesc nu indeplinesc cerintele de mai sus. 


Dupa ce vom aproba comentariile de la hateri exista doua posibilitati: sa ai un raspuns de la una dintre noi sau sa nu ai. Cand nu primesti raspuns inseamna ca nu are rost sa ne batem capul cu acel comentariu pentru ca persoana care l-a lasat este mult sub nivelul nostru intelectual si daca raspundem, acest lucru nu ne face cinste.  Daca ai primit un raspuns, inseamna ca ai gadilat butonul, daca raspunsul este cam ...violent, inseamna ca ai apasat butonul.


Dupa ce cititi aceste randuri nu vreau sa va ganditi ca persoana  din video-uri nu exista sau ca sunt fatarnica. Pur si simplu cu totii avem mai multe „mood-uri” si in functie de situatie si context ne comportam diferit. O parte dintre voi ma cunoasteti personal deja, dar multe dintre voi veti vedea doar particele din mine, iar aceste postari in care eu va spun cum gandesc sau ce pareri am despre anumite subiecte au scopul de a va permite sa ma cunoasteti mai bine.


Mai vreau sa va mai spun doua lucruri despre mine si apoi astept feedback-ul vostru cu privire la tema abordata: modestia nu este punctul meu forte si imi place sa am dreptate iar uneori fac din asta un scop.

Cu drag,
Pinkie

Ps: Prin acest post vroiam sa spun "Haideti sa dam feedback si sa nu mai vorbim doar de dragul de a ne afla in treaba!"

Top 5 produse sub 20 lei (Video)

Buna fetelor!

Am revenit cu un nou video. Imi cer scuze pentru calitatea si mai proasta, dar inca mai experimentez locuri si lumini potrivite pentru a filma. Eu nu am birou sau masa in camera asa ca improvizez tot timpul - primul clip l-am filmat in fata ferestrei si am pus camera pe o cutie asezata pe calorifer, ieri am filmat pe jos iar camera am pus pe un scaunel si pentru ca nu mi se vedea teasta am inaltat-o cu 2 volume din jurnalele lui Stefan, dar promit sa fac filmulete mai bune :D


Sper ca v-au placut produsele alese de mine pentru ca eu le iubi tare mult ;;)

Cu drag,

Pinkie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...