luni, 22 octombrie 2012

Ceara traditionala- mod de utilizare

Chiar daca o parte din voi stiti deja cum se foloseste o astfel de ceara acasa, am decis sa descriu totusi pasii. Trebuie sa aveti mare grija cand folositi un astfel de produs deoarece poate ajunge la temperaturi foarte ridicate si va puteti arde. Pe langa asta, aveti grija sa sigilati zona de lucru ca sunt sanse sa stricati covoare, canapele, haine.etc, daca ceara curge pe acestea (eu am facut-o si nu am mai  scos petele- Sfat: daca se intampla sa cada ceara pe un obiect asteptati pana se intareste bine si abia apoi o scoateti- daca raman urme aplicati o bucata de material textil deasupra petei si calcati cu fierul zona respectiva)

Pentru a urma acest procedeu acasa aveti nevoie de:

-ceara traditionala- vine ambalata in discuri sau dreptunghiuri sau se poate gasi direct in caserole de aluminiu care se pot pune direct pe foc (nu va sfatuiesc sa le cumparati pe cele ieftine care se gasesc in supermarketuri pentru ca sunt de o calitate inferioara si ceara este foarte casanta-se sparge)
-un recipient pentru incalzit- poate fi o oala, un ibric.etc de care nu mai aveti nevoie
-spatula cu care aplicati produsul pe piele se recomanda a fi din lemn- daca nu aveti una speciala puteti improviza cu betisoare de la inghetata mai groase sau cu lingurile de lemn plate din bucatarie
-uleiul de dupa epilat se foloseste pentru indepartarea cerii de la suprafata pielii- nu trebuie sa fie un ulei special (la fel de bune sunt si cele de floarea soarelui sau masline)- ceara nu este solubila in apa asa ca nu o sa dispara la dus. Uleiul special are si proprietati calmante.
-si ultimul ingredient dar nu cel din urma- PARUL -

Nu este un procedeu complicat dar necesita multa atentie. Se incalzeste ceara pana se topeste, se lasa un pic la racit pana are consistenta smantanei si apoi se incearca temperatura pe mana intr-o zona mica fara par. Daca este suportabila se aplica pe zona dorita in sensul cresterii firelor de par (este foarte important sa urmati directia si unghiul cresterii altfel nu se va lua parul nedorit). Se va sustine pielea bine cu o mana si se va treage in sensul invers de crestere cu cealalta.

Daca parul nu s-a luat din prima in proportie de 100%, mai asteptati un pic pana sa reveniti cu o noua fasie de ceara deoarece pielea este deja sensibilizata.
Fasiile folosite se pot arunca sau recicla iar ceara nu se mai poate folosi in momentul in care isi schimba dramatic culoarea si nu mai trage firele de par. Daca o refolositi puteti incerca sa filtrati parul cu o sita.
Cand aplicati ceara pe piele aveti grija sa o puneti intr-o cantitate moderata- nici prea subtire dar nici prea groasa- cea intr-un strat foarte subtire nu se va lua iar cea groasa se va usca greu si nu va scoate firele.
Incercati pe cat posibil sa folositi o ceara mai scumpa pentru ca se aplica mult mai usor, este elastica si are un efect garantat. Cea roz o gasiti AICI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...