vineri, 17 februarie 2012

Experienta mamei cu salonul Alexia SPA

Buna dragelor!

Astazi o voi lasa pe mama (pe care apropo, o puteti citi aici) sa va povesteasca experienta ei cu salonul Alexia SPA. Ca sa va fac o scurta introducere, am citit pe blogul Georgiei despre aceasta oferta si ca a fost foarte multumita de cum a fost tratata la acel salon, asa ca am hotarat sa o trimit si pe mama acolo, ca doar oferta era mai mult decat buna, tot vroia ea sa se tunda, iar eu am incredere in Georgia.




La salon, pe urmele ofertei!


            Cand te hotarasti sa incerci ceva nou, de obicei, accepti faptul ca, s-ar putea sa fi dezamagit de rezultat. Desigur, asteptarile pe care le ai, ar trebui sa fie in concordanta cu ceea ce efectiv poate fi oferit.
            Recunosc ca, oferta salonului Alexia SPA, suna incurajtor, asa incat m-am hotarat sa-i dau curs.  Pentru 24 RON, in loc de 80 RON oferta cuprindea: tuns, spalat, masca, coafat + BONUS (cu litere mari) aplicare 2 produse de styling. Iata-ma deci, facand programarea si plecand in cautarea salonului, nerabdatoare, in ciuda gerului de afara, sa profit de oferta, caci vorba cu rabdatul la frumusete, o stiti prea bine,.
            Salonul este amplasat in apropierea A.S.E.-ului, intr-unul din acele imobile vechi, care impanzesc centrul Capitalei. Nu este foarte mare, as spune ca este chiar mai mic decat ma asteptam. Nu ca speram sa gasesc vreo sala de bal dar, vedeti asta este problema cu asteptarile: nu intotdeauna se indeplinesc.
            A compensat insa pe moment, faptul ca tanara care m-a intampinat si care s-a ocupat de parul meu, s-a dovedit o prezenta agreabila, atenta si care s-a straduit sa-mi indeplineasca asteptarile. Totusi, desi operatiunea de spalare a parului si aplicare a mastii, a fost executat cu atentie de catre aceasta, incaperea prea mica in care se desfasura, m-a silit sa stau intr-o pozitie destul de incomoda. Astfel, clasicul moment de relaxare din timpul spalarii parului, pe care deobicei il savurez cu mare placere, s-a transformat intr-o mica provocare pentru mine, dar, mi-am spus din nou, trebuie sa rabd daca vreau sa fiu frumoasa.
            Dar sa trecem la tuns si coafat. S-a straduit si nu pot sa spun ca a iesit rau, dar asta este problema cu ofertele: nu le poti avea pe toate. Ofertele sunt bune, dar conditia este sa fii deschisa catre schimbari, caci rezultatele interventiei asupra parului pot fi foarte diferite de asteptarile tale. Daca ai deja stabilita o linie a tunsorii si nu doresti a schimbare dramatica, atunci este preferabil sa ramai fidela stilistului tau. Oricat de mult te-ai stradui tu sa explici cum anume ai dori sa se intervina, rezultatul ramane deschis: poate fi extraordinar sau poate sa te lecuiasca pe vecie de oferte.
            Spalata pe cap am fost, masca s-a aplicat, de tuns s-a tuns si de coafat, s-a coafat. Partea cu produsele se styling, a ramas la oferta sau nu mi se adresa mie? De intrebat nu am intrebat (la urma urmei era oferta, dar se presupunea ca serviciul avea aceeasi calitate sau trebuia sa cer ?), dar a fost pentru prima data cand am plecat de la un salon, fara a se aplica nici un produs de styling, nici de sustinere, nici de finisare.
            Trebuie sa spun totusi ca, m-a mai deranjat ceva. La un moment dat, o clienta a dorit sa foloseasca toaleta. Cum accesul se face din micul salon de lucru, in imediata apropiere a locului in care este amplasat scaunul pe care sedeam, la iesire, aceasta nu a inchis usa, astfel incat, in timpul ramas, am avut in stanga mea, sub priviri, mica sala de relaxare.
            Avand in vedere ca, aceasta a fost cea de-a doua incercare personala de a da curs ofertelor gasite, la saloane pe care nu le cunosc, am tras o invatatura pretioasa: inainte de a mai da curs unei astfel de oferte, pe viitor, voi face un efort de a vizita saloanele unde intentionez sa-mi petrec fie si numai o ora din viata. La urma urmei, nu stiu daca rezultatul vizitei va fi mai reusit pentru podoaba mea capilara, dar cu siguranta, nu voi mai fi luata prin surprindere.

***

Din pacate, nu va pot arata poze pentru ca nu a stat la pozat, dar pot sa va spun ca era destul de dezamagita de noua ei tunsoare. Mie nu mi se pare ca arata rau, cu exceptia unor suvite la spate care arata cam ...ciuntite.

Se pare ca depinde de noroc in cazul ofertelor si a saloanelor, in general. Georgia a fost mai norocoasa, mama nu. 

Voi ce experiente ati avut cu ofertele? Recomandati vreun salon anume?

Cu drag,

Pinkie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...