vineri, 4 noiembrie 2011

Marele tur al fondurilor de ten - Tag de la Moony

Astazi am citit cu o mare curiozitate postarea facuta de Moony despre experientele ei cu fondurile de ten. Recunosc, este putin diferita de a mea, dar si a mea are un final fericit, chiar daca nu atat de fericit ca al ei :)

Eu am inceput sa folosesc fond de ten prin clasa a 10 a si evindent, era de la AVON. Am folosit 2 feluri diferite, dar nu mi le mai amintesc din pacate (sau nu). Bineinteles, niciodata nu am gasit culoarea potrivita si nici nu stiam sa il aplic cat de cat decent. Eu ma intalneam cu colega mea de banca in fiecare zi mergeam impreuna la liceu..aveam vreo 40min de mers cu troleibuzul, timp suficient ca sa ne reparam (a se citi "sterge/uniformiza dungile de pe fata") "micile imperfectiuni" una alteia.

Vara am inceput sa folosesc si eu crema aceea cu particule pigmentate, dar nici macar cu ea nu ma descurcam si tot tigrata aratam dupa ce terminam de aplicat.

Prin clasa a 11 a am evoluat si am trecut la fondul de ten Normateint de la Vichy. De fapt aveam si cosuri multe si urate si am folosit cam toata gama (gel de curatare, crema de zi si fond de ten - de crema de seara nu auzisem inca). Si mi-a mers bine. Imi placea (si inca imi place) cum miroase fondul de ten Normateint si cum se aplica, dar din pacate tot nu ma invatase nimeni cum sa imi aleg culoarea, asa ca primele tuburi au fost nuanta 35 sand, in conditiile in care acum as folosi un 25 nude - care este putintel inchis, dar cel putin stiu sa il aplic exemplar si nu se vad diferente.

Boon, pana in anul 2 de facultate si inclusiv am folosit Normateint. Destul de mult, nu?

Nu imi mai amintesc toate fondurile de ten folosite pe parcursul anului 3 de facultate (parca am un blanc), dar stiu ca am gasit la mama un fond de ten ciudat care mi s-a potrivit ca nuanta perfect! Imi placea acoperirea mare si mirosul placut. Am aflat ca il cumparase din Sephora si costase 60 sau 90 lei nu mai stiu exact. Se numeste COVERTOX de la Rainbow Priorities, dar din pacate nu il mai aduc in Sephora :(( L-am terminat spre sfarsitul lui noiembrie anul trecut. (este cel din dreapta din poza)


Prin septembrie 2010 am descoperit pe youtube some makeup gurus si apoi blogurile de beauty din strainatate, deabia in ianuarie am descoperit si cateva bloguri de la noi. Ianuarie a fost perioada achizitiilor importante in materie de fonduri de ten: am cumparat de la un blogsale organizat de SweetCrazyLollipop fondul de ten Repairwear de la Clinique si mi-am mai comandat eu de pe Strawberrynet.com inca doua: Infinite Matte de la Calvin Klein si Teint Mirroir Mat de la Givenchy. Cel de la Clinique este putin inchis, dar daca il aplic foarte bine pe gat si decolteu se vede tare fain, iar ultimele doua ei bine...cel de la CK e big bullshit, iar cel de la Givenchy era prea deschis pentru mine. Aveam in continuare probleme cu alegerea culorii potrivite...

Ahh..am uitat sa va spun ca la sfarsitul lui august 2010 achizitionasem fondul de ten MAC Face and Body, dar tot mi se parea prea inchis, nu m-a impresionat in mod deosebit si l-am maritat. Acum l-as aprecia altfel, insa nu il mai am. Review si swatch a facut Pixie aici.

Revenind in ianuarie 2011... cel de la Clinique a fost muulte luni my HG, dar are un MIC defect: este recomandat tenului uscat. Eu am tenul gras in zona T, deci nu era potrivit pentru mine din acest punct de vedere. In schimb imi place mult consistenta cremoasa si acoperirea super mare.

Apoi la inceputul lui mai am achizitionat fondul de ten Clinique Superfit, care avea o consitenta lichida si o acoperire mult mai mica, dar era destinat tenului mixt/gras. Mi-a placut textura mult, dar nuanta era prea inchisa! :)) (tot nu m-am invatat minte!) asa ca l-am maritat.

Intre timp am mai incercat Clinique Even Better despre care am scris aici (da, am facut o pasiune pentru Clinique), Dream Satin Liquid de la Maybelline despre care am scris aici, doua fonduri de ten Flormar pentru matifiere (unul dintre ele chiar imi place) si din nou prima iubire Normateint pe care l-am si achizitionat, dar pentru ca nu am fost atenta, mi-am luat nuanta gresita :((

Acum ma folosesc de ce mai am prin casa si le tot combin intre ele: Normateint cu Flormar, Clinique simplu (dar e pe duca) si mai testez mostrele lipite pe sifonier.

Aceasta este experienta mea cu fondurile de ten. Aaaa...mi-am mai amintit ca mi-am achizitionat unul de la Benecos de la Targul Femeia, dar inca nu l-am folosit.

Va rog si pe voi sa povestiti experientele voastre cu fondul de ten pentru ca refuz sa cred ca numai eu am facut atatea greseli.

Cu drag,

Pinkie

Ps: Daca v-a placut, nu uitati ca avem buton de LIKE acum :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...