luni, 1 aprilie 2013

Demachiante speciale pentru ochi- Mit sau Realitate?

Dupa cum stiti, demachierea zilnica a tenului previne aparitia problemelor specifice: riduri, acnee, puncte negre etc. Un ten curatatat corespunzator previne aparitia multor probleme. Dar ce ne facem cu zona ochilor? Chiar are nevoie de tratament special? DA!


Pielea din jurul ochilor este mult mai sensibila ca tenul in sine si are nevoie de o demachiere usoara, circulara, in sensul acelor de ceasornic pentru a preveni aparitia ridurilor. Rimelul este mai greu de indepartat si se vor folosi miscari de sus in jos pentru indepartarea acestuia. Daca totusi e incapatanat va recomand sa inmuiati o discheta in demachiant si sa o lasati pe pleoapa un scurt timp pentru a indeparta mai eficient machiajul rezistent. Nu frecati!

Produsele destinate curatarii acestei zone sensibile sunt formulate mai lejer decat celelalte iar cremele sunt mai hidratante. Evitati pe cat posibil sa folositi servetele demachiante care pot lasa zgarieturi microscopice la nivelul pielii si care usuca excesiv zona.


Eu folosesc in acest moment 3 variante de demachiere a ochilor in functie de  necesitate: gelul Sephora 2 in 1 pentru machiajul waterproof, dischetele umede Andreea Eye Q's si betisoarele ultra-precise cu demachiant marca Sephora. Recomand de asemenea demachiantele bifazice sau apele micelare.


Gelul Sephora 2 in 1- demachiaza foarte bine orice urma de machiaj. Are o textura lejera, racoroasa, nu inroseste deloc zona si pielea se simte hidratata dupa folosirea acestui produs. Singurul minus este ca se consuma cam repede. (125 ml)


Dischetele umede Andreea Eye Q's- sunt recomandate si purtatoarelor de lentile de contact, nu contin ulei, sunt 65 de dischete intr-un borcanel. Apelez la aceasta metoda cand ma grabesc sau cand am mici corectii de facut. Bila neagra este ca dischetele sunt foarte foarte subtirele si sunt mai greu de manuit.


Betisoarele demachiante ultra-precise Sephora- contin in interior un lichid demachiant care se elibereaza odata cu indoirea betisorului. Imi place la nebunie acest gadget si este foarte util in timpul machiajului pentru a defini anumite linii sau a colecta fardul cazut sub pleoapa. (20 betisoare)


Voi folosti produse speciale pentru ingrijirea/demachierea ochilor?





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...