luni, 22 octombrie 2012

Ceara traditionala- mod de utilizare

Chiar daca o parte din voi stiti deja cum se foloseste o astfel de ceara acasa, am decis sa descriu totusi pasii. Trebuie sa aveti mare grija cand folositi un astfel de produs deoarece poate ajunge la temperaturi foarte ridicate si va puteti arde. Pe langa asta, aveti grija sa sigilati zona de lucru ca sunt sanse sa stricati covoare, canapele, haine.etc, daca ceara curge pe acestea (eu am facut-o si nu am mai  scos petele- Sfat: daca se intampla sa cada ceara pe un obiect asteptati pana se intareste bine si abia apoi o scoateti- daca raman urme aplicati o bucata de material textil deasupra petei si calcati cu fierul zona respectiva)

Pentru a urma acest procedeu acasa aveti nevoie de:

-ceara traditionala- vine ambalata in discuri sau dreptunghiuri sau se poate gasi direct in caserole de aluminiu care se pot pune direct pe foc (nu va sfatuiesc sa le cumparati pe cele ieftine care se gasesc in supermarketuri pentru ca sunt de o calitate inferioara si ceara este foarte casanta-se sparge)
-un recipient pentru incalzit- poate fi o oala, un ibric.etc de care nu mai aveti nevoie
-spatula cu care aplicati produsul pe piele se recomanda a fi din lemn- daca nu aveti una speciala puteti improviza cu betisoare de la inghetata mai groase sau cu lingurile de lemn plate din bucatarie
-uleiul de dupa epilat se foloseste pentru indepartarea cerii de la suprafata pielii- nu trebuie sa fie un ulei special (la fel de bune sunt si cele de floarea soarelui sau masline)- ceara nu este solubila in apa asa ca nu o sa dispara la dus. Uleiul special are si proprietati calmante.
-si ultimul ingredient dar nu cel din urma- PARUL -

Nu este un procedeu complicat dar necesita multa atentie. Se incalzeste ceara pana se topeste, se lasa un pic la racit pana are consistenta smantanei si apoi se incearca temperatura pe mana intr-o zona mica fara par. Daca este suportabila se aplica pe zona dorita in sensul cresterii firelor de par (este foarte important sa urmati directia si unghiul cresterii altfel nu se va lua parul nedorit). Se va sustine pielea bine cu o mana si se va treage in sensul invers de crestere cu cealalta.

Daca parul nu s-a luat din prima in proportie de 100%, mai asteptati un pic pana sa reveniti cu o noua fasie de ceara deoarece pielea este deja sensibilizata.
Fasiile folosite se pot arunca sau recicla iar ceara nu se mai poate folosi in momentul in care isi schimba dramatic culoarea si nu mai trage firele de par. Daca o refolositi puteti incerca sa filtrati parul cu o sita.
Cand aplicati ceara pe piele aveti grija sa o puneti intr-o cantitate moderata- nici prea subtire dar nici prea groasa- cea intr-un strat foarte subtire nu se va lua iar cea groasa se va usca greu si nu va scoate firele.
Incercati pe cat posibil sa folositi o ceara mai scumpa pentru ca se aplica mult mai usor, este elastica si are un efect garantat. Cea roz o gasiti AICI.

19 comentarii:

  1. Cand stteam in Romania am renuntat sa ma mai duc la salon si am inceput sa ma epilez acasa cu ceara traditionala (ma rog, ma ajuta o prietena si eu pe ea). Am cumparat o ceara super ieftina din Auchan si a functionat perfect aproape 3 ani, dupa care a inceput sa se sparga. Daca stateam in Ro cumparam si eu ceara din asta roz, pentru ca nu mi se pare deloc scumpa si o mai si refolosesti. Intrebare: ceara roz e pentru piele sensibila, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai si acolo nu gasesti de cumparat? eu din ce am incercat din supermarket au fost groaznice. Teoretic este pentru piele sensibila dar sincer nu stiu exact care e diferenta intre ele. pupicei si lasa ca mai vii tu in tara si iti iei :D

      Ștergere
  2. Ok, intrebare aiurea :D Cum reusesti sa te faci pe spatele picioarelor, in partea de sus? Mi se pare extrem de dificil numai gandindu-ma la asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar e super util articolul! Mi-a adus aminte de o patanie haioasa cu o prietena care a incercat sa isi epileze mustata cu ceara inainte de o intalnire, si m-a sunat disperata ca nu stia cum sa indeparteze resturile. I-am recomandat banalul ulei de bucatarie si la inceput credea ca rad de ea. Dar din fericire a functionat si intalnirea a decurs cum trebuie!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Pixie! Stii ce as vrea sa imi spui, te rog, cum scap de firele de par din ceara pentru a o putea refolosi? Ce fel de sita pot sa folosesc? Ceara trebuie sa fie lichida, adica trebuie incalzita pana ce poate fi trecuta prin sita, sau cum? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Maria,
      Ca sa poti decanta ceara acasa poti opta pentru 2 variante:
      1) sa ai 2 ibrice si dupa ce ai incalzit ceara in primul sa o scurgi printr-o sita de faina cu gauri foarte mici (sau de ceai) in cel de-al doilea
      2)2 oale/ibrice cea goala pusa pe foc cu sita deasupra. Dupa ce ai scos fasia uscata de pe zona epilata sa o lasi pe sita sa se topeasca singura. Prin varianta asta se pierde mai putina ceara. Data urmatoare faci schimb de ibrice si asa ai mereu un ibric plin cu ceara curatata.
      Sper ca ai inteles cate ceva din metodele mele :))

      Ștergere
  5. Este buna ceara, adica smulge firele? Se intareste repede pe piele ?:d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se intareste un pic cam repede pana e folosita de cateva ori dar apoi e indeajuns de elastica. smulge ff bine firele

      Ștergere
  6. Foarte mult ma bucur ca am gasit postarea ta, mi-a fost de un real ajutor!
    Pe site-ul de unde ai comandat ceara, se mai gaseste tipul "Ceara elastica" si "Ceara la cutie refolosibila", iar preturile sunt cam tot pe acolo.
    Acum intrebare:

    1.Alaturi de cea traditionala despre care ai vorbit, care ar fi cea mai buna? sau recomandata? Adica diferenta dintre ele mai exact. :)

    2.Se pot folosi pentru epilatul inghinal?

    Mersi si astept cu mare interes raspunsul tau, caut de prea mult timp o alternativa la ceara de salon cu benzi sau aparatul electric care ambele imi provoaca foliculita si acum sunt sigura ca am gasit, in sfarsit! Nu mai gasesc o cosmeticiana care sa foloseasca ceara refolosibila! x_x

    RăspundețiȘtergere
  7. In primul rand ceara traditionala (fierbinte) eu as recomanda-o pentru epilatul inghinal pentru ca e mai usor de folosit. Neavand acasa un decantor special si nici conditii e un pic mai inconfortabil de utilizat. Ai grija ca temperatura sa fie una suportabila, ceara trebuie sa fie usor cremoasa si sa se prinda usor pe spatula (atunci are temperatura aproximativ potrivita (se poate testa pe mana inainte petru a nu ramane cu arsuri)
    Daca spui ca ai probleme cu foliculita este posibil sa ti se intample asta si de la ceara.
    O alta mentiune ar fi sa nu lasi ceara prea mult pe piele dupa ce o intinzi pentru ca se usuca repejor si devine casanta daca nu este eliminata la momentul oportun.
    Nu cunosc toate tipurile de ceara disponibile pe acest site, cea roz fiind singura pe care am incercat-o. La salonul la care lucrez folosim o ceara clasica galbena pe baza de ceara de albine de care suntem foarte multumiti.
    Daca mai alte intrebari iti raspund cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mersi de raspunsul promt!:)

    Ma voi descurca eu... probabil la inceput imi va fi mai greu sa gasesc temperatura potrivita, grosimea stratului de ceara sau momentul la care sa o iau de pe piele dar invat, ca doar nu o fi stiinta rachetelor, trebuie sa fiu optimista! :))

    In legatura cu foliculita, mi-a aparut de la aparatul electric de epilat... pana sa ma imbolnavesc mergeam la cosmetica unde ma facea cu ceara refolosibila si nici nu stiam ce e aia foliculita. De asta vreau sa ma intorc la vechile obiceiuri sanatoase.^_^
    Nu inteleg totusi de ce nu imi dispar bubitele de la ceara-benzi de la salon... oare pentru ca cea refolosibila o fi mai buna? Cel putin pentru mine asa era... SPER ca inca mai e!!! Sa scap si eu de foliculita asta ca ma omoara de-a binelea. Si oricum... inghinal nu stiu cine suporta benzile...

    Ti-am scris cam multisor :D
    O zi frumoasa! :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ,
    As dori sa stiu care ceara este mai buna cea esaltica si refolosibila sau cea traditionala?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. elastica si refolosibila e si ceara treaditionala...nu stiu la care te referi

      Ștergere
  10. Pixie, am o intrebare care ma chinuie. Ceara traditionala din saloane care se folosesc pe x persoane fiind refolosibila, nu este periculoasa? In sensul ca desi este decantata ai putea sa iei diverse boli. Ma cam sperie gandul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da este periculoasa din punctul meu de vedere...ceara se incalzeste la o temperatura foarte mare si sigur distruge o mare parte din bacterii si virusi...dar nu cred ca e 100% safe. Nu am auzit cazuri de imbolnavire dar nici nu cred ca s-au facut studii pe aceasta tema. Eu una o folosesc des pe cea de la salon, daca e sa se intample ceva, se intampla oricum.

      Ștergere
  11. ceara traditioanala se poate incalzi in aparatul de incalzit ceara de unica folosinta in cazul in care am o cutie de ceara de unica folosinta goala?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...