marți, 5 iunie 2012

Mi-am albit dintii!

Am tot dus o batalie de convingere cu propria-mi persoana pana sa optez pentru o albire. Auzisem multe povesti urbane: ca strica smaltul, dintii raman sensibili, ca o sa pice (da chiar am auzit si asta :| ), etc.
Pana la urma mi-am luat inima in "dinti" si am zis ca la un moment dat tot o sa imi pun proteza fie ca o sa se intample mai devreme sau mai tarziu.
Albirea pe care am facut-o eu a fost la cabinetul DentEstet si avea un nume foarte pompos Zoom Advanced Power. Si o sa va spun pe scurt care sunt pasii:

-sedinta profilaxie (detartraj, fluorizare etc) cat mai recenta


1. Izolarea partilor moi: obraji, buze, gingii.
- se fixeaza un indepartator ce expune suprafetele vestibuare dentare;
- gingiile vor fi izolate cu un gel ce se intareste prin fotopolimerizare.
2. Albirea dentara propriu-zisa
- se aplica gelul de albire pe suprafetele dentare
- gelul este activat de lampa cu plasma Zoom Advanced Power.
-La sfarsit se face din nou o fluorizare pentru desensibilizare

Bun....dupa toata nebunia asta trebuia sa rabd 3 sedinte a cate 15 minute fiecare. (nu cred ca rezistam fara televizorul din dotare- de mult nu m-am mai bucurat asa mult sa am un tv in fata ochilor). Dupa aproximativ 25 minute au inceput sa ma "curenteze" dintii si pe la minutul 29 am spus stop durerii- urmand sa continui experimentul intr-o sedinta viitoare.
 Albul era imaculat...foarte nenatural (cum imi si doream de altfel). Doctorita a insistat sa iau un algocalmin desi nu intelegeam de ce pentru ca nu simteam nici o durere. Am ajuns acasa si am aflat despre ce vorbea: niste dureri crunte ca si cum mi-as smulge dintii cu patentul. Dupa cateva ore eram ca noua.
Dupa 2 saptamani a urmat si a doua sedinta...cu mai putine dureri dar totusi insuportabile si ele. But I'm a strong woman what can i say...Ce nu fac femeile pentru frumusete :|

Si iata-ma dupa inca 2 saptamani fara dinti sensibili, nu zici ca am mancat nici pietre dar in schimb dintii nu sunt decat cu foarte putine tonuri mai albi. Ideea e ca fumez ca un turc si sunt constienta ca asta afecteaza albul imaculat. 
Per total nu sunt chiar multumita...pentru cei 1400 lei si durerile crunte ma asteptam totusi, cu fumat cu tot, sa fie mai albi, dar asta banuiesc ca difera de la persoana la persoana iar aceste mici tentatii cu fum sunt EXTREM de nocive. 
Cine ma cunoaste nu ar vedea nimic schimbat la mine. Pentru ca in realitate diferenta nu e asa vizibila.
Recomand doar pentru nefumatori. 
Ce parere aveti despre albirile dentare? PRO sau CONTRA?

18 comentarii:

  1. cu gel sunt de acord, dar cum am facut eu cu periaj dentar nu...pentru ca mi-am distrus smaltul :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietenul meu a facut albirea (cu stuff date de dentist) acasa punand in fiecare seara un gel pe dinti. A durat 10 zile, l-a durut extrem de putin intr-o singura seara si diferenta este vizibila. A costat in jur de 4milioane si dentista a spus ca asta e o varianta mult mai safe a albirii decat ceea ce ai facut tu. Deci daca mai doresti sa faci albiri pe viitor poate incerci si aceasta metoda

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mi-am luat un set cu plasturi.Toata lumea le lauda ce bune sunt. Am luat un set cu 10 plasturi pe care ii tineam o jumatate de ora in fiecare zi.Prima zi a fost ok, doar ca nu statea foarte bine pe dinti si imi provoca multa saliva(asta ducand la dezlipirea plasturelui de pe dinti). Din a doua zi au inceput durerile.Dupa nici 5 minute ma luau niste dureri de dinti de numai puteam. Abea duceam pana la capat acea jumatate de ora.Si dupa ce il dadeam jos ma mai dureau dintii cateva ore bune. E cea mai nesuferita durere. Mi-am mai pus si a3a zi si deja nu mai puteam. Am zis sa iau o pauza sa nu imi pun chiar in fiecare zi. Cand am reluat erau aceleasi dureri. Pe ultimele 3-4 nici nu le-am mai dus pana la capat caci dupa 3 minute le dadeam jos. Am si ramas cu o sensibilitate si intr-adevar erau un pic mai albi doar foarte foarte putin. Ma asteptam la ceva mai wow. SI in plus parca rezultatul nu a tinut decat cateva luni. Ei ziceau ca in proportie de 1% nu functioneaza(Daca tin bine minte, sau era 5% ceva de genul). Mi se pare imposibil ca eu nefumand, neband cafea,cola , nevand dinti stricati si cariati sa nu imi functioneze. Macar de treceam prin dureri si ma alegeam cu ceva. Au fost niste bani dati aiurea. Le dadeam dreptate doctorilor cand recomandau sa mergi la cabinet profesionist, chiar daca dai de 10 ori mai mult. Dar acum citind si experienta ta ca te-a durut mai bine o las balta. Nu sunt vre-o celebritate sa imi trebuiasca dinti albi.Oricum la tine se vede o diferenta vizibila. Pacat ca a trebuit sa suporti chinurile alea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic ca arata bine, deci PRO. sa ii folosesti cu placere :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Daniela eu cand fac detartraj fac si periaj de fiecare data....dar nu stiam ca se albesc dintii. sau poate e un periaj diferit

    RăspundețiȘtergere
  6. Lalu eu din cate am citit acel pachet pt acasa ar contine mai mult peroxid decat varianta asta la clinica...dar nu stiu exact

    RăspundețiȘtergere
  7. Roxana ma batea si pe mine gandul sa incerc plasturii caci am o prietena a carei rezultat m-a uimit :X dar nu credeam ca si acea varianta doare :-s

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Miu-Miu sa fie...si sa incerc sa ma las de fumat :(((

    RăspundețiȘtergere
  9. de ce nu ai venit la mine cu 1000 de lei?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt frumosi :x, eu din pacate chiar de as vrea sa imi fac nu as putea pentru ca am dinti extrem de sensibili :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Modnitza cu siguranta pelez la tine data viitoare :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreea iti multumesc. Si eu am dintii sensibili(la rece, cald, dulce) si mai erau si transparenti dar dupa albire parca sunt mai putin sensibili ca inainte ceea ce e un pic suspect.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar banuiesc ca nu ai plombe frontale nu?
    Intreb pentru ca eu am fost mereu refuzata sa-mi fac albire pe motiv ca am plome frontale dar nu stiu daca asta e valabila si la albirea cu gel, stii ceva?

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai banuiesc ca e normal Federova...tot ce nu e natural nu se albeste...
    Eu una nu am plombe frontale...am in schimb 2 masele din portelan care au ramas un pic mai galbene...dar oricum nu e dif mare

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesant articolul! Intr-adevar daca ai dintii transparenti albirea nu e chiar atat de evidenta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am facut albirea cu sistemul Beyond. Nu necesita izolare speciala pt buze si gingii (fiind mai "pretenoasa" decat Zoom-ul).
    Curentarile au incepul abia in ultimele 5 minute, asa ca am rezistat foarte bine. Albul la care am ajuns este unul foarte natural, nu strigator. Cu toate ca eu sunt nebuna dupa dinti super mega albi!

    RăspundețiȘtergere
  17. Intr-adevar, asta e problema cu albirea dentara. Dupa un tratament este important sa eviti tutunul, cafeaua, bauturile acidulate. Si totusi, exista tratamente mai putin costisitoare, cu efecte vizibile si care nu provoaca sensibilitate dentara (pentru ca nu contin peroxid). Si ai dreptate, rezultatele albirii dentare se pastreaza pe o perioada mai lunga doar daca esti dispus sa renunti la anumite tabieturi

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-am facut tot felul de albiri in decursul anilor...si cu gutiere acasa (opalescence daca nu ma insel), in cabinet, cu plasturi Crest ( si de 2 ore si acela pentru 21 de zile..dar nu am rezistat tot tratamentul.. si mai nou mi-am luat un gel tot cu gutiere ..pe el scrie ca se tine cate 5 minute dar eu am tinut 15 la recomandarea tipei de la magazin..De la toate albirile am avut dureri de dinti..nu foarte puternice dar enervante :(..dar de la gel am avut doar in prima zi...rezultatele sunt ok ...se vad dintii mai albi ...dar parca obsesia mea nu este satisfacuta inca..vreau albul ala ca de hartie. Nu cred ca exista vreo varianta de bleeching pentru dinti care sa nu afecteze in nici un fel ...dar ce nu facem noi pentru a ne simti frumoase?

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...